2016/02/10

Stress

Stress                 2/10/2016

T =Taylor

I =Izumi-sensei

T: Good morning,Seiryo! Today we have a special guest. His name is Izumi-sensei. He is anEnglish teacher here at Seiryo. So, Izumi-sensei, you said that you werereading a good book. What is it?

I: It is “TheUpside of Stress” by Kelly McGonigal of Stanford University.

T: Oh, wow. Thatsounds very interesting. What is it about?

I: She says that noone wants to be stressed. But the correct way to deal with stress is toconfront it directly and to view stress as a good thing, not a bad thing. Bydoing so, we can strengthen our resilience to stress. By telling other peopleabout our stress, we can reduce it. Doing things with other people is veryimportant. By facing the stress itself, we can be more confident. Stress ismeaningful; we should accept it to ultimately reduce it. Don’t try to escape it.

T: Do you eversuffer from stress, Izumi-sensei?

I: Yes, yes I do. Somany times. In my past, I thought stress was very bad. I think this was thecause of my past cancer. We can feel stress anywhere, even when we’re withother people. Even completely alone in a hospital room, I felt stress. So, Iwas looking for a book on how to deal with stress. And then I saw this book atthe bookstore.

T: Do you have anyother ways to cope with stress?

I: Doing somethingfor other people can reduce stress.  After we cope with stress, we will become strongermentally and physically. This is another good point of stress Positive thinkingis a good thing.

T: Wow, very wisewords, Izumi-sensei. I think everyone can benefit from thinking positivelytowards stress. Thank you very much for sharing with us today.

I: No problem. Havea good day. Bye!