2015/12/16

Merry Christmas!!

Merry Christmas!!!                     12/10/2015

Good morning, everyone! Today I am going to talk about my favorite holiday: Christmas! Christmas is the biggest holiday in the United States. This will be my first Christmas away from home and I am excited to see Christmas in Japan. So far I have been happy to see and hear some familiar things such as Christmas lights on people’s houses and Christmas music in stores. It really reminded me of home and I felt warm inside and smiled.

I have heard that in Japan Christmas is spent with friends and New Years with family. In the U.S., we spend Christmas with our family and New Years with our friends. People do Christmas activities throughout December. Many people buy presents and Christmas cards for their friends and family. We decorate our homes and buy Christmas trees. We drive around looking at the Christmas lights on people’s houses. We listen to and sing Christmas songs. Sometimes people make gingerbread houses or cookies. Children visit Santa Claus at the mall. They sit on his lap and tell him what they want for Christmas, then a photo is taken. We do these things to get into the “Christmas spirit.” The Christmas spirit is a warm feeling of happiness and excitement for Christmas.

Thank you for listening to my morning speech. I’m excited to have my first Japanese Christmas this year!

Merry Christmas, everyone!!!

皆さん、おはようございます。今日は私の大好きな休暇についてお話します。クリスマスです。クリスマスはアメリカでは最大の休暇です。

今年のクリスマス休暇は家を離れて初めてのクリスマスで、日本で経験するクリスマスにわくわくしています。これまでのところ家々のクリスマスの照明やお店から聞こえてくるクリスマスの音楽などを見たり聞いたりして楽しんでいます。そしてアメリカの家を思い出して温かい気持ちになってニコニコしています。

モーニングスピーチを聞いてくれてありがとうございます。今年は日本で初めてのクリスマスになるのでわくわくしています。

皆さん、メリークリスマス