2016/04/26

Welcome 2016

Welcome!!         April 20th, 2016

Goodmorning, Seiryo!

First of all, I want to say, “Welcome!!” to all the new students and teachers and “Welcome back!!” to the new second/third graders and returning teachers. I hope you all are enjoying the first few weeks of the school year. Work hard this year but make sure you have some fun, too!

Now is a great time especially to have fun because it is spring! It is finally warming up. A few weeks ago, for the first time since winter, I didn’t have to wear a coat, hat, scarf, and gloves while riding my bike to school. I was so happy! Also, this year was the first time I saw cherry blossoms and could experience hanami. The trees were so beautiful. My friends and I went to Ohira park to have our picnic. It was a great day and I’m already looking forward to experiencing hanami again next year!

But even though I am happy right now, sometimes I also feel stressed or sad. So, to finish this speech, here is a famous springtime saying:

“April showers bring May flowers.”

Here, “showers” means rain showers.The quote means that bad things (April’s rain) will always be followed by something good later (May’s flowers). So, wherever you are in life now, please keep this in mind for when you are stressed or unhappy. There are good times and bad times in life but the bad times won’t last forever! Good luck everyone!!

ようこそ

※大まかな内容です。

清陵のみなさん、おはようございます。

新入生の皆さん、そして新しく赴任された先生方に「ようこそ!」そして2,3年生と

先生方には「お帰りなさい!」と言いたいと思います。新年度の最初の数週間、皆さんは

楽しんでいることでしょう。一生懸命に頑張るのもいいけど、楽しまないとね。

今、季節は春、楽しむのにはベストですね。やっと暖かくなってきました。数週間前、

初めてコート、マフラー、ニット帽、手袋をせずに自転車で出勤しました。すごくうれし

かったです。また、今年初めて桜の花を見ました。花見をしたのも初めてです。桜の花は

とてもきれいで、友達と大平山に行ってピクニックを楽しみました。来年も花見をするこ

とが今から楽しみです。

でも、どんなにうれしかったり楽しかったりしても、時どき落ち込んだり悲しかったり

します。最後に、このことわざをお伝えします。

"showers" とは雨のことです。このことわざは、『悪いこと(April shower)の後には、

良いこと(May flowers)が起こる。』と言う意味になります。皆さんには、是非このこ

とわざを胸に刻み、人生においてストレスを感じた時や悲しくなったときに思い出しても

らいたいと思います。人生には良い時も悪い時もありますよね。悪い時は永遠には続かな

いものです。みんな、頑張ろう!